Under många år förväntades alla IT-relaterade installationer ske on-prem inom organisationer, regeringar och myndigheter, men sedan hände något. The Cloud, eller molnet, introducerades och snart skulle allt installeras just i molnet. Om man inte arbetade i molnet ansågs man vara en dinosaurie.

Återigen kan vi se ett skifte i implementations-trenden. Fler och fler efterfrågar en on-premlösning igen då de har insett att det kan finnas säkerhets- och policyproblem med en molnlösning. Många verkar dock helt glömt bort hybridlösningen. Därför har vi valt att rikta strålkastaren mot hybridlösningen och ge den lite kärlek.

Quickchannels hybridlösning är byggd på så sätt att själva Quickchannel applikation fortfarande används i molnet medan mediaservrarna installeras lokalt bakom kundens brandvägg. Det innebär att kunden fortfarande får alla uppdateringar, patchar och nya releaser samtidigt som en hög säkerhetsnivå upprätthålls. Vi ser fortfarande att det finns några vanliga missuppfattningar kring en hybridlösning och vi skulle vilja ta tillfället i akt och räta ut dessa frågetecken.

Vissa tror fortfarande att en hybridlösning bara är en on-premplattform och en cloudplattform som existerar i samma miljö, med andra ord, ni skulle vara tvungna att drifta två plattformar. Verkligheten är att en hybridlösning är en enda lösning, byggd för att vara mycket lättare att hantera, underhålla och skala. En hybridlösning är det bästa av båda världarna: en molnlösning för content management och en mediaserver installerad on-prem för att leverera innehållet på det snabbaste och mest effektiva sättet.

Ibland får vi också höra att hybridlösningar inte kan användas i branscher där hög säkerhet är ett måste, såsom bank och finans. Detta är dock inte sant. En hybridlösning är ett utmärkt alternativ för en organisation med höga säkerhetskrav, eller för vilken annan organisation också. En hybridlösning gör att säkerhetsmedvetna organisationer kan dra nytta av molnresurser (och uppdateringar, patchar och nya releaser, kommer ni ihåg?) Samtidigt som de behåller sitt media bakom sina egna brandväggar, vilket skapar ett privatiserat videonätverk.

För att sammanfatta kan vi dra slutsatsen att en hybridlösning är definitivt något att utvärdera för alla typer av organisationer. Fördelarna med en hybridlösning är att media lagras och levereras bakom kundens egna brandväggar. Det minskar belastningen på internetanslutningen och kan kombineras med proxylösningar för att minska arbetskapaciteten på de interna mediaservrarna och ytterligare öka kapacitetn. Quickchannels hybridlösning kan också kombineras med andra CDN från tredje part.

För att läsa mer om våra leveransalternativ, vänligen ladda ner vårt PDF-dokument eller ta en titt på följande video.