För några år sedan blev vi kontaktade av ett av universitetssjukhusen här i Sverige. Kunden beskrev sitt behov av ett system som kunde livestreama spermaprover, eller spela in för att kunna ses vid ett senare tillfälle, för att specialister vid ett annat sjukhus skulle kunna bidra med sina utlåtanden. För att vara helt ärliga så trodde vi först att det var ett skämt, men det visade sig att behovet var på riktigt och lösningen var en av Quickchannels mest lättanvända produkter.

Den föreslagna lösningen, Quickchannel Broadcast, skulle ersätta den tidskrävande processen som innehöll allt från att tina spermaprovet, filma och spela in inspektionen, till att ladda ner videon på en USB-sticka och sedan buda stickan till det andra sjukhuset för analys av de andra specialisterna. Tack vare Quickchannel Broadcast är nu spermierna, så fort de blivit tinade, stjärnorna i en livestream, som också kan spelas in och sparas för att ses vid ett senare tillfälle. Vi kan bara ana vilken skillnad det här innebar i tid och träffsäkerhet på diagnos för de patienter som väntar på svar.

Quickchannels olika produkter kan användas inom många olika områden i sjukvården, vilket skulle lätta lite på det enorma tryck som är på systemet idag. Att kunna träffa en läkare över video är idag en verklighet runt om i Sverige, men är fortfarande begränsat och under utveckling samt utvärdering. Sanningen är att tid är pengar, så även inom sjukvården. Patienterna befinner sig inte alltid på samma ställe som experterna och det är inte säkert att det alltid finns tid att vänta på en bokning på sjukhuset som ligger långt borta. Hursomhelst, en dator eller smartphone är något de flesta alltid har tillgängligt. Funktionalitet som möjliggör för läkare och patienter att ses, eller för specialist-team att sammanstråla, oavsett deras geografiska position, är något vi kan tillhandahålla tack vare Quickchannels produktutbud.

Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa till att utveckla innovativa processer med hjälp av video, eller om du bara vill veta mer om de små simmarna, tveka inte att höra av dig!