Om du har sett de första säsongerna av Game of Thrones har du med stor säkerhet även hört repliken ”Winter is coming”. Om du även har följt oss på nära håll och uppmärksammat vad vi har pratat om de senaste månaderna har du säkerligen också hört frasen ”Quickchannel 3.0 is coming”. Ja, vi har släppt ledtrådar om vår största release någonsin, men nu börjar det verkligen närma sig. Det officiella datumet för release av QC 3.0 är satt till 9 juni.

Vi har under längre tid samlat in feedback och önskemål från våra slutkunder och partners planerat uppdateringen utefter det – det är en kombination av modernare kod och ett nytt grafiskt gränssnitt tillsammans med ny funktionalitet.

Några av de funktioner som kommer ingå är:

Speech-to-text

Vi har arbetat tillsammans med Google för att använda deras AI-lösning för att automatiskt kunna texta inspelningar och publicera det som undertexter. Detta skapar förutsättningar för kommuner, landsting och myndigheert att följa nya EU-direktiv angående tillgänglighetskrav. Allt inspelat material som är adderat med undertexter kommer omedelbart bli sökbart och ditt videobibliotek kommer vara ännu mer av en kunskapsdatabas än tidigare.

Enklare användarflöde

Vi har hört att vissa användare har upplevt Quickchannel plattformen som alldeles för omfattande och med det också aningen svårjobbad. I och med intåget av Quickchannel 3.0 kommer allt i Quickchannel bestå av guidade flöden för att göra plattformen med intuitiv. Detta innebär att det kommer finnas naturliga tillvägagångssätt i plattformen och användaren kommer bli guidad till att utföra just det som man vill göra.

Förbättrad navigering

En annan sak vi har fått höra i samband med användarflödet har varit synpunkter på navigeringen i plattformen. Med QC 3.0 kommer användaren kunna navigera med bakåt- och framåtknappen i webbläsaren samt att det alltid visas var i plattformen man befinner sig, till exempel:

Quickchannel -> Innehåll -> Programinformation -> Säkerhet.

Med den här nya guidade navigationen kommer användaren alltid veta var i plattformen de befinner sig och också hur de tar sig tillbaka vid behov.

Responsiv plattform och spelare

Allt mer arbete utförs idag med hjälp av mobila enheter, såsom smartphones och tablets (surfplattor). Därför kommer stora delar av Quickchannel 3.0 vara responsive och anpassa sig efter den skärm användaren har. Detta gäller även spelaren i Quickchannel som också kommer anpassa sig på ett snyggt och smidigt sätt baserat på skärmstorlek hos tittaren.

 

Vill du vara säker på att er organisation kan ta till vara på alla nyheter i Quickchannel 3.0, se då till att anmäla er till Video och Streamingdagarna 2019, ett tillfälle över en och en halv dag i augusti där mycket fokus kommer ligga på utbildning i den nya plattformen samt fullspäckat med seminarier och kunskap.