Quickchannel erbjuder nu inspelning och livesändning från er vanliga klient i Skype för företag. Skye för företag tillsammans med Quickchannel skapar en kraftfull och säker lösning för att sända, spela in, hantera och distribuera ert videomaterial från era Skype konferenser. Alla fördelar med Quickchannels plattform kan nu adderas med flexibiliteten från Skype som videokonferenslösning.

”Att vi nu kan hantera alla Skype inspelningar och livesädningar tillsammans med Quickchannels säkerhet och funktionsrikedom i en och samma plattform öppnar upp för många spännande möjligheter för alla organisationer som använder Skype som kommunikationsverktyg” – Viktor Hedström, VD, Quickchannel

Spela in och livesänd dina Skype för företag videokonferenser med Quickchannel Bridge, en click-and-go lösning för att spara och dela ditt material med enkelhet.

För mer information kontakta oss på info@quickchannel.se eller ring på 08 32 65 47.

Instructions – How to record and stream from Skype for Business to Quickchannel

 

 

1. Lägg till inspelning och livesändning
Lägg till inspelnings- och streamingfunktionen som deltagare till ert Skype-möte och bekräfta med ”OK”.

 

 

 

 

2.  Inspelning & livesändning
När inspelningsfunktionen är ansluten till er Skype konferens blir bakgrunden svart och den röda recording ikonen blir mindre. Inspelning och livesändning är nu automatiskt aktiverat.

När inspelning eller livesändningen påbörjas så visas en text. I exemplet på vänster sida så visas texten ”Streaming Enabled” framför den röda inspelningsikonen för att visa att livesändning och inspelning är igång.

 

 

3. Koppla från & publicera
När ni är färdiga med er inspelning eller livesändning så är det viktigt att ni kopplar från inspelningsfunktionen annars fortsätter den spela in (upp till 4 timmar till, beror på Skype serverns mötesinställningar).

Missar ni att koppla ifrån inspelningsfunktionen, är det bara att återansluta till Skype konferensen igen och koppla ifrån.

 

 

4. Hitta din inspelning & livesändning
Logga in på ditt Quickchannelkonto och välj sedan ”Innehåll” följt av ”Programlista” för att hitta, spela upp och dela din konferens. I ditt Quickchannel konto kan du utöver att starta ad-hoc även boka en inspelning för att ställa in säkerhet eller generera en länk i förväg.