Allt fler företag kontaktar oss gällande olika online lösningar för att kunna live streama möten, få ut information eller hålla i utbildningar till anställda, kunder eller övriga mottagare. Speciellt nu under Corona har vi haft ett högt tryck och stor efterfrågan av våra produkter och lösningar. Men ”Vad är skillnaden på live streaming och video konferens, och vilken lösning passar bäst utefter mina behov?” Detta är frågor som vi ofta får här på Quickchannel och vi tänkte nu försöka förklara och reda ut de olika begreppen.

 

STREAMING
VIDEO KONFERENS
Definition:
Streaming är ett enkelriktat sätt för kommunikation. Används bäst för webinarier, nyheter, och i vissa fall utbildning och dela information.
Definition:
Videokonferenser är en interaktiv och dynamisk tvåvägs- eller flervägsform av kommunikation. Används bäst för diskussioner, samarbeten, utbildningar och beslutsfattning.
Användningsområden för streaming
Webinarie, kvartalsrapporter, föreläsningar, nyhets- och företagsuppdateringar och även live evenemang.
Användningsområden för videokonferens
Kommunikationskanal för adhoc-dialoger och förtydliganden etc. istället för att använda e-post eller chat. Teammöten, introduktioner och intervjuer.
Guidelines / Riktlinjer
Streaming håller enklare ”ordning” på agendan oavsett hur många som tittar/deltar i evenemanget.
Guidelines / Riktlinjer
Videokonferenser kan lätt bli oorganiserade och dra ut på tiden ju fler som deltar.
Målgrupper / Interaktivitet
Webbsändningar / streamingevent har en större publik/målgrupp som deltar i eventet med begränsad möjlighet till interagera under liveevenemanget.
Målgrupper / Interaktivitet
Videokonferens lösningar har deltagare och används mest för one-to-one möten och för mindre grupper att kunna samarbeta inom teamet. Videokonferenser erbjuder möjligheten att interagera med varandra genom ljud.
Fördelar med Streaming kontra Videokonferenser
Lätt att logga in, åtkomst för alla med en webbläsare, tydlig översikt och kontroll, stora målgrupper.
Fördelar med Videokonferenser kontra Streaming
Mer interaktiva och dynamiska, aktiva deltagare, alternativ att dela innehåll från deltagarna.
Nackdelar med Streaming kontra Videokonferenser
Lätt att tappa uppmärksamhet om innehållet inte är bra eller tillräckligt engagerande.
Nackdelar med Videokonferenser kontra Streaming
Svårare att hantera, flera plattformar, inte lika lätt att gå med.

 

Vill du veta mer? Va kul, här finns massor att prata om!

Quickchannel erbjuder en marknadsledande videoplattform med starkt fokus på enkelhet, säkerhet och integrationer. Plattformen används för att skapa, hantera och distribuera online video och kommunikation. Fokuset på användarvänlighet, användarupplevelse och skalbarhet är kärnan i vår plattform. All utveckling och nya funktioner är baserat på användarnas önskningar och deras arbetsflöde i våra lösningar.

Här är ett exempel på hur Avonova använde en kombinerad lösning där de valde att live streama deras webinarie gällande Corona-viruset.

Läs gärna mer om våra produkter och tjänster here! eller fyll i nedan formulär så kontaktar vi er och förklarar mer och även tittar på en bra lösning som skulle kunna passa just ert företag och era behov.