Video- och streamingspecialisten Quickchannel är glada att meddela att tillsammans med SkyGroup Communications ta ett första kliv in i den sydafrikanska video- och streamingmarknaden. Förutom att sätta ytterligare ett land på partnerskapskartan så kan Quickchannel nu erbjuda sina förstklassiga video- och streaminglösningar till den afrikanska marknaden med SkyGroup Communications som sin distributör.

SkyGroup Communications är baserat i Sydafrika och är ett video- och kommunikationsföretag med fokus på att hjälpa återförsäljare och partners implementera och integrera kommunikationsteknik i kundernas miljöer.

Enligt överenskommelse så kommer SkyGroup att använda sig av Quickchannels lösningar i deras egna molntjänst Videohub men även erbjuda som on-premise lösning till kunder.

”Quickchannel tillhandahåller lösningar för audio, videostreaming och inspelning i världsklass, något som våra kunder har länge letat efter”, Marius van Wyk, Operations & Technical Director at Skygroup Communications. ”Efter att ha tittat på flera olika partners inom marknaden och efter noga tester så har vi valt det skandinaviska företaget som vår föredragna partner”.

Ledningen för Quickchannel avslöjar att under en längre period så har företaget tittat på möjligheterna med en afrikansk partner. Den afrikanska marknaden är en självklar expansion för Quickchannel och SkyGroup har bidragit med det geografiska nätverket, branschkunskaper och erfarenhet inom kommunikation. Allt som Quickchannel letar efter hos en partner.

”Afrika har varit på vår önskelista när det kommer till expandering och under en lång period har vi letat efter en partner som skulle passa oss. Det var inte förrän efter vi träffat teamet på SkyGroup Communications där vi kände att vi träffat en strategisk partner som uppfyllde våra krav och som såg stor potential i våra lösningar och vårt team.” säger Viktor Hedström, VD på Quickchannel.

”Quickchannel ser fram emot att kickstarta partnerskapet med SkyGroup och vi tror att vi kommer kunna göra stora framsteg på den afrikanska marknaden tillsammans. Vi ger vår partner och deras återförsäljare tillgång till en teknologi och lösning som ger användarna ett konkurrenskraftigt övertag” tillägger Quickchannels VD, Viktor Hedström.

Skygroup kommer omedelbart erbjuda sina kunder tillgång till Quickchannel seriens video- och streaminglösningar med fokus på Quickchannel Bridge och Pexip integration. Lösningarna kan levereras som molnbaserade lösningar eller on-premise.

Om Skygroup Communications

SkyGroup Communications är Sydafrikas ledande leverantör inom videokonferens, audio-visuell (AV) integration och molnbaserade kommunikationslösningar. Företaget väljer att exklusivt arbeta med ett certifierat nätverk av återförsäljare och erbjuder förutom distribution även mervärdestjänster kring sina visuella kommunikations- och presentationsprodukter. SkyGroup ger även sina partners full tillgång till dess tekniska support och service av deras kompletta lösning.


SkyGroup
Charlene Bowen
Skygroup Communications
+27 11 463 0013
charlene@skygroupcom.co.za

Charlene Carroll
Anti-Clockwise Consulting
+27 11 314 25 33
charlene@anticlockwise.co.za

Quickchannel
Viktor Hedström
CEO Quickchannel
viktor.hedstrom@quickchannel.se
+46852523571