Quickchannel expanderar nu räckvidden och stärker sitt internationella partnernätverk med nya partnern Nevicom med huvudkontor i Geneve, Schweiz.

Nevicom är ett Schweiziskt videobolag fokuserat på att hjälpa sina kunder lyckas med implementation och integration av ny videoteknik. Nevicom har levererat video och produktivitetslösningar sedan 1999 och har idag kunder i Schweiz och Tyskland. Partnerskapet med Quickchannel och det strategiska valet att ta in Quickchannels produkter i sin portfölj är ett naturligt steg i deras erbjudande för moln och on-premise videolösningar.

Nevicom har utvärderat flera tekniska lösningar och har valt att arbeta med Quickchannel som deras primära partner för streaming och inspelningslösningar.

”Quickchannel erbjuder lösningen för inspelning och livestreaming marknaden har väntat på. Quickchannel integrerar mycket bra tillsammans med våra andra partners Pexip och SynergySky vilket gör detta till ett naturligt steg för oss. Vi ser nu framemot att samararbeta nära med Quickchannels team för att hjälpa våra kunder”, säger Alexandre Lopez, CEO på Nevicom.

Quickchannel har letat efter en partner i Schweiz för att stärka positionen i regionen.

”Vi har letat efter en strategisk partner i Schweiz och när vi träffade Nevicoms team kände vi att vi träffat rätt gällande kunskap, tekniska förutsättningar och kulturen. Båda våra företag har ett starkt kundfokus med många års erfarenhet vilket ger goda förutsättningar att vi kommer nå våra gemensamma mål. Vi är glada att kunna välkomna Nevicom ombord på vårt internationella partnerprogram och vi ser framemot ett långt och framgångsrikt samarbete”, säger Viktor Hedström, CEO på Quickchannel.

Nevicom erbjuder nu hela Quickchannels sortiment med fokus på Quickchannel Bridge och Pexip integrationen.

 

För mer information:

Viktor Hedström, CEO Quickchannel AB, viktor.hedstrom@quickchannel.se, +46852523571, www.quickchannel.com

Alexandre Lopez, CEO Nevicom SA, alopez@nevicom.ch, +41 840 55 00 55, www.nevicom.ch