Quickchannel och Peer5 i nytt partnerskap för att hjälpa organisationer att skala upp sin videokommunikation.

av dec 15, 2020Blog-sv, Recording, streaming, Technology0 Kommentarer

Företagsnätverk är inte utformade för att stödja stora mängder tittare på livestreamad video. Med Quickchannel och Peer5´s partnerskap kommer företag att kunna minska bandbredden och belastningen på de lokala nätverken upp till 95%.

2020-års globala spridning av COVID-19 har tvingat organisationer världen över att arbeta hemifrån och förlita sig på att alla system ska fungera även på distans. Vi har bevittnat en policy förskjutning som nu kräver att företagskommunikation streamas ut till alla och även spelas in för tillgång i efterhand. Den nya omställningen gör det nödvändigt för utbildningsvideos och HR-material att vara tillgängligt online vid t.ex nyanställningar.

Till skillnad från hemnätverk har företagsnätverk aldrig varit utformat för att stödja tung video konsumtion. Nätverksuppgraderingar är kostsamma och störande, men det finns nu ett prisvärt alternativ tack vare ett nytt partnerskap mellan Sveriges Quickchannel och Silicon Valley’s Peer5.

Quickchannel´s plattform erbjuder nu en eCDN lösning för streaming av stora sändningar tack vare peer-to-peer tekniken av Peer5. Genom att dela videomaterialet mellan alla tittare på ett lokalt nätverk kan den bandbredd som krävs, och belastningen på den fysiska infrastrukturen, minskas upp till 95%. Peer-to-peer betyder att den är oändligt skalbar; ju fler tittare, desto mer robust är nätverket och ju mer bandbredd sparas.

Viktor Underwood Quickchannel

“Det har varit ett stort problem för flera av våra kunder med stora mängder tittare på livesändningar på lokala företagsnätverk. Denna lösningen är enkel att implementera, utan servrar och hårdvara och integreras på några timmar för en kund. Peer 5 inkuderar avancerad analys som visar kvaliteten på sändningen, användarupplevelsen och nätverksbelastningen” berättar Viktor Underwood, VD för Quickchannel.

Dessutom inkluderar plattformen en unik testfunktion som gör det möjligt för administratörer att stresstesta nätverket före ett event, men utan störningar i den dagliga driften för användarna. Quickchannel och Peer5 har säkerställt att den maximala säkerhetsnivån bibehålls vid varje punkt i sändningen och att produkten är så lätt att integrera som möjligt.

Hadar Weiss Peer5

”De svenska och israeliska programmerarna i de två företagen lyckades omedelbart och genomförde en blixtsnabb integration som visar på den spetskompetens som finns hos de två företagen. Vi är mycket glada över att ingå partnerskap med dem” säger Hadar Weiss, VD för Peer5.

I mitten av december 2020 och efter bara några veckors integration, erbjuder Quickchannel Peer5´s eCDN-lösning till sina kunder och partners. Detta unika internationella partnerskap kommer att förbättra företagskommunikation över hela världen och stödja den nya hybridmodellen och den kommande återkomsten till kontoret som förhoppningsvis sker inom kort.

quickchannel logo

Om Quickchannel
Quickchannel är en marknadsledande videoplattform för live streaming, inspelning och hantering av on-demand streaming. Med ett starkt fokus på säkerhet, skalbarhet och användarupplevelsen erbjuder Quickchannel en komplett kedja av molnbaserade lösningar. Skapa, spela in, hantera och sänd alla typer av evenemang, från seminarier till möten och interna / externa presentationer.

Om Peer5
Peer5 löser nätverksproblem orsakade av stora live event som stormöten med alla anställda i en organisation. När alla tittar på samma gång belastas nätverket, men med Peer5 bildas ett effektivt P2P-nätverk som minskar belastningen med 95%. Peer5 använder WebRTC, vilket innebär att ingen ytterligare programvara eller hårdvara behövs, bara en modern webbläsare.

SAP, Adobe, Ebay, PWC, Deutsche Telekom, DXC och andra Fortune 500-kunder minskar sina nätverksproblem och litar på Peer5 för deras största företagsevenemang.