Quickchannels och Pexips historia

Quickchannels och Pexips utvecklingsteam har arbetat nära varandra sedan 2014 och under den tiden utvecklat smarta lösningar för att hantera streaming och inspelning på ett användarvänligt sätt. Quickchannel och Pexip är teknologipartners och utvecklar plugins och andra API-baserade integrationer för att kunna utföra inspelningar och livestreama event från ett Virtuellt mötesrum (VMR) från Pexip.

Quickchannel & Pexip

  • Dynamiska VMR, personliga VMR, delad VMR support.
  • Cloud, hybrid och on-prem leveransmöjligheter.
  • Webapp-plugin för nya och gamla generationens Pexip webapp.
  • Auto-inspelnings VMR
  • Microsoft Skype 4 Business och Teams inspelning/streaming
  • Auto-utdelning av nya användare.

 

Integrationen med Pexips webbapplikation

Quickchannel erbjuder flera möjliga sätt att integrera med Pexip beroende på önskat användarflöde från slutkund. Den vanligaste integrationen är pluginen från Quickchannel som möjliggör för användaren att starta och stoppa inspelning och streaming från Pexips webbapplikation. Med Quickchannels plugin har slutanvändaren full kontroll över start och stopp av inspelning och streaming. Man kan också på ett enkelt sätt navigera i Quickchannel-plattformen för att hitta och hantera gamla inspelningar. En unik tittar-länk för varje stream presenteras i Pexips webbapplikations chattruta vid start av stream.

 

Tillstånd och säkerhet

Varje VMR eller uppsättning VMR måste registreras till ett specifikt kundkonto i Quickchannel. Slutanvändaren väljer sedan i webbapplikationen att starta inspelning och streaming:

Se video här: https://secure.quickchannel.com/qc/?play=34305

+ Snabb leverans och installation

+ Slutanvändaren har full kontroll över start och stopp

+ Stödjer Pexip Dynamiska VMR och Pexip Personliga VMR

– Manuell start och stopp

 

Auto-inspelnings VMR

Auto-inspelnings VMR är användbart när du vill ringa ett VMR från ditt videokonferenssystem och det börjar automatiskt spela in och/eller live-streama så fort någon ”går in” i rummet. Detta gör det möjligt att följa vissa regelverk då man vet att vissa VMR alltid spelas in, vilket ger ett enkelt arbetsflöde inom en organisation.

Med Quickchannels streamkey erbjuder vi auto-inspelnings VMR. I Quickchannel genereras unika streamkeys för varje användare. Den här streamkeyn stödjer både single och dual stream. Skapa ett VMR med auto-dial deltagaren i Pexip till en streamkey i Quickchannel med autoprogram och ni är redo att börja streama.

+ Startar och stoppar automatiskt när någon ”går in” i VMRet

+ Start och stopp direkt från videokonferenssystemet

+ Inget behov av PC eller webbapplikation

+ Skapar automatiskt nytt projekt i Quickchannel

+ Kan användas som en delad resurs

 

Dynamiska VMR stöd

Quickchannel stödjer en dynamisk VMR uppsättning genom APIer. Med dynamiska VMR kan Quickchannel se till att en inspelning hamnar på rätt användare tack vare vår integration med Pexix Management Node. Genom den integrationen kan Quickchannel koppla inspelningen med email-adressen hos användaren. Kombinationen av dynamiska VMR hos Pexip och inspelning och streaming hos Quickchannel möjliggör hög säkerhet och flexibilitet och även hög integritet och en GDPR-säkrad lösning då inspelningar sparas på personliga användarkonton.

+ Personliga inspelningar och streams

+ Hög säkerhet

+ Slutanvändaren har full kontroll över start och stopp

 

För mer information om våra integrationer med Pexip, kontakta gärna oss.