Quickchannels partner Forecom löste en utmaning för deras kund: ”Vi sparade 500 000 kr på en dag”

Händelse: Årsstämma för aktieägarna

Bad och Värme är ett svenskt företag med 1000 certifierade VVS montörer och 90 butiker med installationer över hela landet. I maj 2019 skulle de anordna sin årsstämma för aktieägarna. Tidigare har de flugit in alla aktieägare, hyrt konferensanläggning och ordnat med boende för årsstämman. I år ville de testa en ny digital lösning och de kom i kontakt med Forecom.

Utmaning: Få alla aktieägare till stämman en fredag eftermiddag i Västerås.

Mål: Spara tid, pengar och påverkan på miljön för sin årsstämma.

Lösning: Forecom ordnade de tekniska förutsättningarna med kamera, mikrofon, Epiphan encoder och kopplade upp det mot Quickchannels molntjänst. För detta eventet användes Quickchannel Broadcast för webbsändningen och Quickchannel Meeting & Voting för säker röstning under stämman från aktieägarna. Allting levererades till deltagarna via en unik länk där de hade kamerabild, presentationsbild, branding och voteringslösning i ett gränssnitt.

Bad och Värmes VD Stefan Berglund berättar: ”Vi var lite nervösa inför årsstämman eftersom vi aldrig gjort något liknande tidigare. Det är fantastiskt hur mycket tid och pengar vi har sparat denna årsstämman både för företaget och för alla aktieägare genom att streama detta live och sköta allt digitalt. Lösningen Forecom satt ihop med Quickchannels molntjänster har sparat oss över 500 000 kr på en dag.”

Är du intresserad av hur ni kan streama, spela in och dela era möten och konferenser med integrerade röstningslösningar eller har andra frågor?

Tveka inte att höra av dig till oss på Forecom eller Quickchannel.